Sahne Sanatları Dekor-Kostüm-Kukla-Atölye – Metot Sanat Akademisi

Bugün Öğrencilerimiz , Yarın Meslektaşlarımız.

Search

SAHNE SANATLARI DEKOR KOSTÜM KUKLA ATÖLYESİ

Programın Kazanımları

Sahne sanatları dekor, kostüm ve kukla atölyesi tiyatro da etkin bir rol oynayan ve tüm görsel sanatların bütününü kapsayan bir atölye çalışmasıdır. Bu dersler tiyatro alanında tasarım sürecinin nasıl başladığı ve geliştirildiği, tasarlanan mekanların ve kostümlerin çeşitli uygulama teknikleri ile hem teorik hem de pratik olacak şekilde katılımcılara öğretmeyi hedefler. Dekor ve Kostüm uygulamalarının yanısıra kukla ve mask tasarımı ve teknikleri de katılımcılara hem eğlenecekleri hem de zihinsel, estetik ve el becerilerini geliştirecekleri atölye çalışmalarıdır. Ayrıca bu eğitimler ilerde bu mesleği tercih edecek katılımcılar için yol gösterici özelliklere sahip çalışmalardır.

Programın İçeriği

Dekor ve Kostüm Tasarımı

Dekor ve kostüm tasarımının tiyatro içerisindeki yeri ve tasarım süreci hakkında bilgilendirme nasıl olmalıdır. Bir metin üzerinde çalışılarak nasıl tasarım yapılır. Mekan’ın duygusu ve karakter analizleri üzerinden bu çalıştırmayı oluşturmak nasıl mümkündür. Tüm bu çalışmalar bu soruları kapsar.

Dekor Kostüm Tarihi

Dekor ve kostümün kısa bir tarihi, dünya da yapılmış örnekleri, yapılacak uygulamaların çıkış noktası açısından önemli olacaktır.

Dekor ve Kostüm Başlangıç Seviyesinde Çizim Eğitimi

Tasarımlar pratiğe dökülmeden önceki aşamada en basit şekilde herkesin kendisini ifade edebileceği seviyede çizim ve perspektif çalışmaları planlanır.

Dekor Atölyesi

Seçilen bir tiyatro metninin dekor tasarımı, tasarım sürecinden sonra katılımcıların becerilerine uygun şekilde çizim ve maket uygulamaları yapılmaktadır. Tasarlanan dekorların gerçekte nasıl uygulandığına dair teknik bilgiler verilir.

Kostüm Atölyesi

Seçilen tiyatro metnindeki karakterlerin analizi yapıldıktan sonra kostüm çizimleri (çizim veya kolaj şeklinde olabilir) kumaş örnekleri değerlendirilir.

Aksesuar Atölyesi

Seçilen tiyatro metnindeki karakterlerin analizi yapıldıktan sonra kostüm çizimleri (çizim veya kolaj şeklinde olabilir) kumaş örnekleri değerlendirilir.

Makyaj Atölyesi

Makyaj için malzeme ve uygulaması yapılmaktadır. (Kurs içerisinde gerçekleşen oyunların makyajları bu atölye ile ortak çalışmayı uygulamaya ve yapmaya uygundur.)

Kukla ve Maske Atölyesi

Kukla ve Maske tasarımı yapıldıktan sonra çamur veya başka tekniklerle modelleme ve kalıp alma tekniklerinin öğretilmesi.

Yıl Sonu Gösterisi

Yıl sonunda tiyatro ekiplerinin çıkaracağı oyunun dekor ve kostüm tasarımı yapıldıktan sonra eğitmenler tarafından seçilen dekor, aksesuar ve kostümlerin ekip tarafından uygulanarak hayata geçirilmesi hedeflenir.

PROGRAMIN SÜRESİ

GRUP 1

18 YAŞ VE ÜZERİ

İKİ KUR, HAFTADA 2 GÜN, 1 BUÇUK SAAT

TOPLAM 8 AY = 96 SAAT