Konservatuvara Hazırlık – Metot Sanat Akademisi

Bugün Öğrencilerimiz , Yarın Meslektaşlarımız.

Search

Konservatuvar Hazırlık Bölümleri

Müzik

Programın Amacı

Amaçlanan bölümün ihtiyaçlarına yönelik olarak öğrenciye bir yeterlilik kazandırmak kursun temel amacıdır. Öğrenciler enstrüman hakimiyetlerini geliştirmekle beraber, ilgili müzik bölümünün giriş esnasında zorunlu olarak istediği eserlerde uzmanlaşırlar. Bunun yanında müzik teorisi, kompozisyon, şan, solfej, dikte gibi dersler alarak yeterliliklerini istenen seviyeye taşırlar. Programın genel amacı, öğrenciye müzik disiplinini kapsamlı bir şekilde aşılamak ve öğrencinin bu becerisini akademik ortamlara taşımasına yardım etmektir.

Programın Süresi

Yeterlilik seviyesine ve amaçlanan bölüme göre değişmekle birlikte minimum 1 yıldır. Öğrencilerden 1 yıl içerisinde istenen dersleri bitirmeleri ve yeterlilik sınavına girebilecek seviyeye ulaşmaları hedeflenir.

Çalışma Programı

-Öğrencinin ana enstrümanı üzerine yapılan çalışmalar

-Amaçlanan bölümün koyduğu eserlere yönelik, eser çalışmaları

-Genel müzik teorisi, armoni bilgisi.

-Solfej, Dikte.

-Eğer öğrenci opera, şan ve ilgili bölümleri amaçlıyorsa opera ve şan dersi de programa eklenir.

Öğrencinin amacı, ihtiyacı ve gelişim olanaklarına göre program içeriği değişmektedir. Farklı yaş gruplarından öğrenciler amaçları doğrultusunda, onlara en uygun seçilecek eğitim müfredatını takip edecek, kişinin temel beceri ve algısı göz önüne alarak eğitim oluşturulacaktır.

Tiyatro

Programın Amacı

Üniversitelerin tiyatro bölümlerine giriş için hazırladığımız eğitim programımız; Ritim, doğaçlama, şan, diksiyon sınav ve tirat/parça seçimleri konularını kapsamaktadır. Konservatuvarların Tiyatro bölümlerine hazırlık uzun bir çalışmayı gerektirmektedir. Öğrenci kendini pratik ve teorik olarak ne kadar hazırlarsa sınavlarda o ölçüde başarılı olacaktır. Öğrencinin genel durumu değerlendirilerek sınavlarda hazırlayacağı üç tirat ve bir şiir deneyimli ve uzman sahne eğitmenlerimiz eşliğinde hazırlanır. Öğrenci adaylarına sınavlarda karşılaşabileceği sorulara doğru cevap verilmesi için gereken katkılar sağlanır.

Programın Süresi

Yüz yüze eğitim süresi haftada 1 gün olup 3 saat sürmektedir, eğitim süreci sınava giriş tarihlerine kadar devam edecektir. 

Çevrimiçi/Online derslere Türkiye’nin her yerinden katılım sağlayabilirsiniz. Kamera dersleriyle ilerleyen müfredatımız yüz yüze derslerle aynıdır. Çevrimiçi derslerimiz haftanın 2 günü 4 saattir.

Yüz yüze veya Çevrimiçi dersler maksimum 8 kişilik sınıflardan oluşmaktadır.

Programa Başvur

Open chat
Merhaba